Bakwagen aanhanger Leiden

Waarom zou je een aanhanger aan een bakwagen koppelen? Daar zijn een aantal redenen voor, want een bakwagen heeft zijn voordelen: ten eerste is dat een bakwagen een stijve structuur vormt, een soort gesloten doos met deuren. Ook hebben ze een lage laadvloer en zitten de spatborden tegen de zijschotten, waardoor deze niet opengemaakt of verwijderd kunnen worden. Dit zorgt weliswaar voor extra bescherming van de lading tegen weersinvloeden en diefstal, maar is weinig flexibel.

Ten tweede heeft een bakwagen een lage laadvloer, wat het laden en lossen van goederen makkelijker maakt. Dit is vooral handig bij het vervoeren van zware of grote voorwerpen, omdat het minder inspanning vereist om ze in de bakwagen of op de aanhanger te tillen. Helemaal als ze zijn uitgerust met bijkomende systemen die het laden en lossen vergemakkelijken, zoals een laadklep.

Ten derde heeft een bakwagen een goede wegligging, wat bijdraagt aan de veiligheid en stabiliteit tijdens het rijden. En ook kan de volledige breedte van de aanhanger benut worden als laadoppervlak. Er is geen verlies is van laadruimte door spatborden of andere obstakels.

Je kunt verschillende soorten aanhanger aan de bakwagen koppelen (je kunt hiervoor een een vangmuilkoppeling gebruiken of, bij aanhangwagens tot 3500kg, een kogelkoppeling): je kunt een open aanhanger aan de bakwagen koppelen, een plateauwagen of een gesloten aanhanger. Ieder soort bakwagen aanhanger Leiden is uitvoerig te bekijken en te beoordelen bij Lamboo.

Een open aanhanger kan aan een bakwagen gekoppeld worden om extra laadruimte te creëren en voor meer flexibiliteit in het vervoer van goederen met een afwijkende maat te zorgen.

Bij een plateauwagen bevinden de wielen zich onder de laadvloer, waardoor deze vaak een grotere laadruimte hebben.

Een bakwagen aanhanger ten slotte heeft dezelfde voordelen en nadelen als een gewone bakwagen, en ziet eruit als een gesloten doos met deuren, maar deze heeft een goede wegligging. Hebt u al een bepaald type in gedachten of twijfelt u nog. Wij kunnen u deskundig informeren over de voor- en nadelen van elk type.

Kortom, als u een bakwagen aanhanger in Leiden of omgeving, of het beste adres voor keuring of onderhoud van uw aanhanger zoekt, maak dan snel een afspraak met Lamboo.