Zoekt u een zijdeur bakwagen?

Een bakwagen is simpel gezegd een kleine wagen, tussen een bestelwagen en vrachtwagen in, bestaand uit een cabine en een laadbak (ook wel de laadvloer genoemd), die gebruikt kan worden voor het vervoeren van grote spullen of voor het vervoeren van meerdere spullen, bijvoorbeeld bij een verhuizing. Laadbak en cabine zijn samen op één chassis gemonteerd.

Er zijn verschillende soorten bakwagens: een openbakwagen, een bakwagen met bak en een bakwagen met klep. Het verschil zit hem in de manier waarop de laadbak is bevestigd aan de wagen. Een openbakwagen heeft (het woord zegt het al) geen overdekte laadruimte; u kunt bij een openbakwagen een zeil gebruiken om de lading af te dekken. Ook bent u wat flexibeler met uw lading, omdat er geen vaste zijwanden zijn die de grootte van uw lading beperken. Daarentegen moet u uw lading wel extra goed vastzetten omdat deze niet tegen de zijwanden kan steunen.

Bij een bakwagen met vaste laadbak zit de laadklep of deur meestal aan de achterkant, maar deze kan ook aan de zijkant bevestigd zijn: de zogenaamde zijdeur bakwagen. De zijdeur bakwagen heeft een aantal voordelen: de chauffeur kan snel de deur openen en iets uit de wagen pakken omdat hij niet helemaal naar de achterkant van de wagen hoeft te lopen. Ook neemt de zijdeur bakwagen minder ruimte in beslag bij het parkeren, omdat er geen rekening gehouden hoeft te worden met een deur die naar de achterkant open gaat. Niet voor niets is de zijdeur bakwagen zeer populair bij pakketbezorgers, omdat zij snel een pakketje uit de wagen kunnen halen.

Lamboo heeft verschillende types zijdeur bakwagen, er is er altijd wel een die precies voldoet aan uw wensen. Al onze modellen zijn tip-top in orde, uitgebreid getest en voorzien van alle benodigde keuringen. Kom eens bij ons kijken!