Bent u op zoek naar een aanhanger met schuifzeilen?

Een bakwagen is simpel gezegd een kleine wagen, tussen een bestelwagen en vrachtwagen in, bestaand uit een cabine en een laadbak (ook wel de laadvloer genoemd). Laadbak en cabine zijn samen op één chassis gemonteerd.

Er zijn verschillende soorten bakwagens: een open bakwagen met schuifzeil, of een bakwagen met bak. Dit laatste type heeft een gesloten opbouw, met een deur aan de achterkant of soms aan de zijkant. Dit heeft als voordeel dat de spullen in de bak niet te lijden hebben van weersomstandigheden en stevig tegen de zijwanden geklemd kunnen worden. Maar een bakwagen met bak heeft ook nadelen: de vaste zijwanden leggen beperkingen op aan het formaat van de lading; de lading moet in de bak passen. Bovendien moet alle lading door de laaddeur naar binnen gebracht worden.

Een open bakwagen met schuifzeil heeft deze beperkingen niet. Dit type wordt vaak gebruikt om kleine grondverzetmachines, zand of bouwmateriaal te vervoeren: lading die niet perse droog hoeft te blijven. Bovendien kan de lading (aarde of zand bijvoorbeeld) van alle kanten in de bak gegooid worden, waarna er eventueel schuifzeilen over de aanhanger getrokken kunnen worden om stuiven of wegwaaien te voorkomen.

Bent u op zoek naar schuifzeilen voor de aanhanger of naar een bakwagen met schuifzeilen? Lamboo heeft een ruime keuze uit allerlei typen en maten. Bovendien bent u er dan ook zeker van dat de schuifzeilen en aanhanger recent gekeurd, en tip-top in orde zijn. Zodat u met een goed gevoel de weg op kunt.