Bent u op zoek naar een gesloten bakwagen?

Een gesloten bakwagen heeft een aantal voordelen ten opzichte van de vrachtwagen.

Veel laadruimte

Een gesloten bakwagen is minder groot dan een vrachtwagen, maar beschikt nog wel over een enorm grote laadruimte, waardoor deze wagen erg geschikt is om grote producten te vervoeren.

Geen wielruimte nodig

Bij een bakwagen nemen de wielen geen ruimte in beslag in de laadruimte. Er gaat dus geen ruimte verloren, terwijl dit bij een vrachtwagen meestal wel het geval is.

Makkelijk wendbaar en groot rijcomfort

Een bakwagen heeft de wendbaarheid en comfort van een bestelwagen, maar biedt de ruimte en volume van een vrachtwagen. 

Klein rijbewijs

In een bakwagen die minder dan 3.500 kg weegt, mag u met een B-rijbewijs rijden. Als de bakwagen zwaarder is, hebt u echter een C1-rijbewijs of zelfs een C-rijbewijs nodig. Let dus op het totaalgewicht als u een gesloten bakwagen wilt huren of aanschaffen.

Er zijn verschillende types gesloten bakwagen, waarvan de gesloten bakwagen met laadklep misschien wel de handigste is, omdat u uw spullen dan makkelijker in en uit de bak kunt laden. Een zware kast of pallet kan bijvoorbeeld op een steekwagen zonder moeite in de laadbak gereden worden. Arbo-technisch beter, heel handig en tijdbesparend, maar het betekent ook wel dat u bijna 300 kg minder kunt laden en vervoeren vanwege de ruimte die de laadklep inneemt.

Bent u op zoek naar een koel bakwagen met laadklep voor het vervoeren van bijvoorbeeld diepvriesproducten, kijk dan op onze speciale pagina.